Unes quantes coses que jo no faria mai a instagram

no faria a instagram

Com a experimentat (que no expert) usuari d’instagram des de fa anys, hi han una serie d’ hàbits que he adquirit i d’altres que he intentat no practicar dins aquesta xarxa social / aplicació per compartir fotografies. I les que intento no adquirir, són les mateixes que, molts cops, em porten a deixar de seguir un/a usuari dins instagram (molt cops, tot i agradar-me MOLT les fotos que fa o la bona i estreta relació que hi tingui)

no faria a instagram

 

Per això comparteixo amb vosaltresCoses que jo no faria mai a instagram (que no vol dir que no siguin correctes #oju!)

  1. Penjar una gran quantitat de fotos seguides: Hi ha iGers que poden estar perfectament tota una setmana sense compartir res, i de cop, en un minut són capaços de publicar 839 fotos! (pot ser he exagerat) :-P Però si que cal tenir en compte, que al publicar 3, 4, 5 o més fotos seguides això pot “saturar” el timeline dels nostres seguidors, i inclús ser molest per a alguns. També cal dir, que en ocasions (instameets, fotowalks, dinars, etc.) es fa inevitable fer-ho, però en aquestes excepcions els nostres seguidors de ben segur seran comprensius i entendran que ho volem compartir amb ells B-)
  2. Penjar una gran quantitat de fotos al dia: Deia en el primer punt, que hi ha instagramers que poden estar dies sense compartir res, però també n’hi ha de molt actius (que ja ho fan molt bé al ser-ho!) que pugen moltes fotos al llarg del dia. Jo “m’autolimito” a un màxim de 3 o 4 diàries, perquè també penso que hi ha usuaris dels que em segueixen amb pocs followings (seguits) i que la meva abundant activitat pot ser-los molesta (excluint-hi evidentment les excepcions anteriorment esmentades)
  3. #utilitzar #hastags #a #tot #el #text: Què la frase? difícil de llegir no? És important saber on i quan utilitzar els hastags. I utilitzar-los en termes que realment tinguin que veure amb la foto. Jo acostumo a emplaçar-los en un segon comentari. Us recomano aquest article d’instagramers que explica molt bé l’ùs dels hastags dins instagram.
  4. No respondre els comentaris dels usuaris: No hi ha res més molest que parlar amb algú i que no et respongui… Llavors, per què fer-ho a instagram??? Sigues actiu/activa, comenta, respon, fes-te visible als altres usuaris! ;-)
  5. Pujar-hi fotos fetes amb una càmera professional: I aquí segurament crearé una mica de controvèrsia. Jo sóc de la opinió que l’atractiu i el mèrit de les fotos d’instagram és compartir-hi fotos fetes i editades exclusivament amb un smartphone, sense càmeres, sense photoshop programes d’edició de imatges… Això si, respecto molt els usuaris que hi comparteixen fotografies fetes amb la seva càmera compacta, rèflex, etc. I que, així ho indiquen al seu perfil ;-)
  6. Publicar fotos d’altres usuaris com a pròpies: Sense paraules… per a mi, una falta de respecte cap als propis seguidors (i com no cap a l’usuari al que se li pren la imatge sense consentiment). Aquest és un dels motius pels que més sovint faig unfollow sense pensar-m’ho dos cops. També extensible, és clar, als usuaris que comparteixen fotos de la xarxa com a pròpies.

No dic que aquestes siguin les pràctiques correctes dins instagram, sinó, com ja he dit, són coses que JO mai faria. No cal oblidar que, la grandesa i atractiu de les xarxes socials és que cada un fa el que vol i com vol!  :-P

 

Dejar un comentario

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email