Xarxes Socials i Adolecents, usos i precaucions al món 2.0

Els passats dies 9 i 16 de febrer vaig tenir l’ocació de impartir unes conferències a l’alumnat de 1er-2on i 3er-4art d’E.S.O respectivament de l’I.E.S “Sòl-de-Riu” d’Alcanar (Montsià). Les xerrades duien per títol “Xarxes Socials i Adolescents, usos i precaucions al món 2.0″. L’objectiu era transmetre als estudiants el ventall d’eines i recursos que ofereixen avui dia aquestes plataformes socials i que, si aprenen a utilitzar-les d’una manera correcta i responsable poden extreure’n tot de recursos i utilitats tant en l’àmbit estudiantil com en l’oci.

A les xerrades vam examinar breument què eren les xarxes socials, quines gaudien de més afluència, mostrant dades i peculiaritats de cadascuna i els usos habituals que en fan els adolescents d’aquestes.
També vam parlar sobre les precaucions d’ús a l’hora d’utilitzar algunes pàgines, privilegis a les aplicacions de tercers dins la mateixa xarxa, costums, configuracions de privadesa, etc.
Per finalitzar vam veure a algunes petites recomanacions per tal d’emprar les xarxes socials correctament.

L’experiència va ser molt agradable i cal destacar que en tot moment l’alumnat va ser força respectuós, atent i participatiu.
Com era d’esperar, molts ja estaven al corrent del funcionament i ús d’algunes xarxes, però al mateix temps en desconeixien alguns dels detalls i aspectes que vam comentar.
Tot plegat, va ser un intercanvi d’opinions, coneixements i també, perquè no dir-ho, moments de riure ;-)

Tal i com vaig recalcar durant les ponències, les xarxes socials són per “compartir, compartir i compartir” i per tant, adjunto l’enllaç de la presentació en format  que es pot visualitzar i descarregar, així com alguns dels enllaços i fonts que vaig esmentar.

Presentació utilitzada a les xerrades

Enllaços esmentats durant la ponència:

Aprofito per agraïr l’oportunitat que m’han ofert des de l’I.E.S “Sòl-deRiu” (Direcció i professorat) i destacar que en tot moment la comunicació amb el centre fins al dia de les xerrades va ser via xarxes socials, fet que reafirma el gran potencial d’aquestes

Dejar un comentario

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email