Restaurants 2.0

Avui en dia, les xarxes socials (i els usuaris que les “habiten”) són la major font de publicitat “GRA-TU-I-TA” que podem tenir per al nostre negoci. Aprofitar aquest recurs del “boca a boca” (o boca orella) no sempre és tant difícil com pareix, aquí us deixo 5 senzills (i econòmics) passos per aconseguir que el vostre restaurant sigui més 2.0, i pugueu facilitar als vostres orgullosos clients, compartir amb els demés la magnífica cuina i tracte que oferiu ;)

restaurants 2.0

  1. Tenir presència a les xarxes socials (imprescindible): Per tal de poder interactuar amb els vostres clients i seguidors cal que, com a mínim, el vostre restaurant tingui presència a les xarxes més importants. Us recomano facebook (imatge i ofertes) i twitter (comunicació), i si és possible, alguna relacionada amb imatges i/o vídeos (últimament està molt de moda instagram, però també està flickr, youtube…)
  2. Oferir una WIFI gratuïta: Actualment, qualsevol de nosaltres posseïm un smarthphone on, el primer que hi tenim són les xarxes socials, per tant no està de més oferir als vostres comensals una bona connexió wifi (per molt bona que sigui la cobertura 3G al vostre local) facilitant-los així que puguin pujar i compartir amb els seus contactes les fotos i bons comentaris que segur faran del vostre menjar. És aconsellable que la wifi del vostre local la protegiu amb un password (que cal anar canviant) i oferir-la quan el client la sol·liciti o afegir-la al mateix menú o carta
  3. Promocionar la presència 2.0 del restaurant: Si imprimiu un menú diari no estaria de més afegir-hi en algun racó les xarxes socials on el restaurant hi té presencia i com poden trobar-vos. També podeu realitzar la mateixa acció a tot el material gràfic del restaurant: targetes de visita, cartes i algun petit cartell al mateix restaurant.
  4. Interactuar amb els clients: Si disposeu d’algun ordenador, smartphone, tablet o semblant al local, vosaltres mateixos o fins i tot el cuiner/a podeu comentar i valorar les publicacions que fan els clients a temps real.
  5. Oferir algun “especial” 2.0: Existeixen xarxes com foursquare, gowala, facebook que ofereixen a l’ usuari la possibilitat d’ “indicar” on es troba. Aprofitant-ho, podem oferir algun tipus de promoció als clients que així ho facin: el cafè gratuït amb el menú, un descompte, algun obsequi, qualsevol cosa que faci que l’usuari comparteixi amb els seus contactes que ha estat al nostre restaurant.

Sort, i que vagi de gust! :D

Dejar un comentario

Posting your comment...

Subscribe to these comments via email